SCRISORI DIN CONTUL VIETII

Scrisori din Contul vieții 

O serie de scrisori pe teme legate de educația financiară, în aproape toate etapele unei vieți. O lectură plăcută despre educație financiară personală, în care se regăsesc tipare, convingeri și concepte despre bani, abundență și bunăstare. Fundația pentru claritatea nevoilor tale financiare. Scrisorile nu sunt despre bani, ci despre a învăța să faci zilnic ceea ce iubești, iar invitația mea este la fel de mare pe cât o primești.

Calitatea vieții tale financiare ține de calitatea întrebărilor tale financiare, iar răspunsurile sunt vechi de când este lumea și cei mai iscusiți în arta bunăstării ne dovedesc că răspunsurile nu au vârstă, funcționează.

Scrisorile din contul vieții își încep călătoria educației financiare de acasă, din familie și tot acolo se încheie. Pe drum, mergem prin școală și, imediat ce studiile sunt încheiate, fiecare dintre noi facem o alegere. Angajat, liber profesionist sau antreprenor în propria țară sau străinătate…fiecare își dă timpul în schimbul banilor.

În plus, ți-am pregătit câte un caiet de lucru pentru fiecare scrisoare pentru un studiu aprofundat unde te voi susține să pui în practică acele conștientizări din contul vieții tale prezente, indiferent de etapa în care te afli, cee ce ai sau ești.

Pentru a porni la drum și a înțelege încă de la început direcția scrisorilor, reține, te rog, că expeditorul scrisorilor, adică povestitorul, cel care scrie aceste scrisori, este banul. Banul cel de toate zilele, în postura de prieten necondiționat al fiecărui destinatar. Banul cel prezent în viețile noastre, cel ce plătește, dăruiește, măsoară și schimbă obiceiuri și convingeri, banul cel prezent în orice casă.

Ești un adolescent la început de drum care încă nu își pune astfel de întrebări despre abundență și bunăstare, dar care trăiește emoții legate de bani, dacă nu prin discuțiile financiare din casă, măcar prin hainele diferite purtate de colegii săi de clasă?
Răspunsurile la propriile întrebări pe care le vei întâlni te vor ghida.

Fie că ești un profesor cu dăruire pentru educație, care sădește zilnic semințele creșterii, vei conștientiza că povestea fiecăruia dintre noi începe cu toate acele circumstanțe și convingeri trăite în copilărie, în casă, în familie, dar întărite de mediul de la școală.

Fie că vine timpul să strălucești în postura de angajat, pot exista momente în care conștientizezi că, deși câștigi din ce în ce mai bine, totuși nu avansezi. Vei alege să îți deschizi propria afacere, simțind că potențialul tău este încă neexploatat. Scrisorile reprezintă un punct important de plecare în cariera ta.

Fie că alegi să faci aceste lucruri plecând din țară, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, dar nu știi ce ar fi important să faci cu banii la întoarcere, pentru a culege cu adevărat roadele, scrisorile îți vor dărui informații pentru ca tu să dobândești și mai multă claritate.

Fie că, pe parcursul călătoriei tale, ești față în față cu acele situații în care te simți doborât, pot fi situații în care, în arenă, se întâmplă să mai și pierzi. Se pare că singurul lucru de care ești capabil, în acele momente, este să te agăți de toate acele situații în care parcă ai făcut repetiție pentru tragedie. Chiar dacă știi că nu contează cum cazi, ci cât de repede te ridici, scrisorile te vor susține să recapeți imaginea clară a de ce-ului tău financiar.

Scrisorile din contul vieții tale reprezintă fundația pentru claritatea nevoilor tale financiare. Și nu sunt despre a face un leu în plus, ci despre a face zilnic ceea ce iubești.

Îți doresc lectură educativă plăcută!
Al tău prieten,
Banul.