9 ingrediente pentru o bună relație cu banii

După summitul „MindPreneurs in Harmony”, după 5 zile de prezentări și multe idei extrem de valoroase am așternut pe hârtie concluziile mele legate de ce are nevoie relația cu banii și aș vrea să ți le dăruiesc în semn de recunoștință că faci parte din comunitatea mea.

1.     RELAȚIE CU BANII DE SUCCES Pornim cu rezultatul în minte. Ce ne dorim? O RELAȚIE CU BANII DE SUCCES, adică pe termen lung. Extrem de important este să ne concentrăm pe modul în care noi funcționăm cu relația noastră cu banii ca o relație de succes.

·      Cum ne comportăm cu banii?

·      Ce este cu adevărat important pentru noi în această etapă?

·      Care sunt regulile?

2.     VIZIUNEA este steaua călăuzitoare. Pornim cu procesul de planificare și atunci când creăm chiar noi înșine ceva, suntem implicați total să-l realizăm. Te simți parte din această relație și vei putea distinge diferența între obiectivele individuale și obiectivele comune ale familiei sau afacerii tale și vei identifica astfel imediat strategia si planul cu pașii exacții.

3.     DEDICARE Da, este nevoie de dedicare în direcția scopului. Astfel, vei identifica poza mare și te vei vedea permanent parte din ea înțelegând rolul tău principal și rolurile secundare din planul financiar.

4.     ÎNCREDERE Cultivarea valorilor comune în casă, în bugetul personal, în bugetul de economii, de vacanță sau chiar în afacere vor face ca fiecare să pună pe primul loc interesul membrilor grupului și fiecare își va crește încrederea sprijinindu-se reciproc.

5.     COMUNICARE Este importantă, mai ales în momentele cheie. Prin comunicare se vor găsi alocările cele mai bune, direcțiile necesare și înțelegerea modului în care vor putea ajunge mai rapid la obiectivul setat.

6.     IMPLICARE În ciuda diferențelor de roluri adulți/copii, șefi/subalterni, există roluri ce înseamnă implicare indiferent de locul în care ne situăm. Toți așteptăm implicarea fiecărei piese în puzzelul mare și fiecare piesă este extrem de importantă.

7.      DEZVOLTARE Nu uităm că, în tot acest timp, ne vom dezvolta în continuare. Nu pierdem nimic, nu renunțăm la nimic, ci totul se dezvoltă pentru o fundație și mai solidă. Dezvoltăm disciplina care să ne ajute să ocolim obstacolele și asta în timp ce creștem.

8.     MĂSURAREA PROGRESULUI Este despre a măsura ceea ce învățăm și facem. Ne uităm la tot ce avem și ne întrebăm constant cum putem îmbunătăți.

9.     ÎNAINTE ai atins ținta, îmbunătățește, repetă. Ingredientele vin și pleacă. Păstrează-le pe acelea care îți aduc bucurie, fericire și te fac să fii împlinit.

EXERCIȚIU

Care a fost momentul din viața ta în care ai avut cea mai bună relație cu banii?

Ce ți-a atras atenția acum gândindu-te la acel moment?

Prin ce s-a diferențiat acea perioadă de restul?

Notează răspunsurile tale si apoi subliniază credințele, valorile și comportamentul.

Pune-le cap la cap și vei avea strategia. Începe să o aplici în următoarele 3 luni.

Apoi îmbunătățește. Repetă! Aplică! 

Există șanse foarte, foarte mari ca, de fiecare dată, să descoperi propriile noi trăsături prin care îți poți îmbunătăți relația personală sau de afaceri cu banii. Vrei harta completă a celor 9 ingrediente pentru o bună relație cu banii? O poți descărca GRATUIT aici.

Succes!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *