Confortul. Ești dispus să prosperi?

Pe Wikipedia, confortul este definit ca un sentiment de ușurare fizică sau psihică și o lipsă de dificultăți, în timp ce incomod se simt persoanele lipsite de confort. Nu sunt de acord!

Eu vreau să mă opresc la cuvântul „lipsă”. Cred că oamenii care se simt confortabil au anumite lipsuri. Lasă-mă să explic.

Ieșind din zona de confort ne punem față în față cu dificultățile pentru a descoperi cine suntem cu adevărat. Adesea, nu ne vedem clar pe noi înșine și nici ceea ce construim nu pare foarte limpede. Când zona noastră de confort este demontată și când sprijinul obișnuit dispare, ne pierdem iluzia a ceea ce credem că ar trebui să fim și suntem puși față în față cu cine suntem cu adevărat, noi și afacerile noastre.

Uneori e nevoie de o criză pentru a ne face cunoștință cu propria persoană și rareori regretăm această cunoștință. Perioada de criză s-ar putea să fie declanșatorul pentru a deveni persoana care ar trebui să fim pentru a ne construi visul sau afacerea visată.

A ieși din zona de confort nu ne va ține incomod, ci ne va împuternici să fim administratorul contului vieții noastre. Atunci vom face pasul de la “într-o zi voi face” la a acționa.

Când treci prin viață și păstrezi o anumită linie și stai întotdeauna pe partea sigură, fără să îți asumi riscuri, crezi că te simți confortabil? Eu nu, și nici antreprenorii cu care lucrez.  

Confortul este o binecuvântare și nu aduce crestere.  Nu ne doare să spunem că, într-o bună zi, vom merge la sala de sport sau că vom crește cifra de afaceri la 1 mil eur. Poate e puțin frustrant, dar nu avem o durere ca atunci când duci actele la registru și scoți bani din buzunar pentru spațiu, angajați și multe altele în afara zonei cunoscute. Trebuie să faci lucruri noi, să cunoști oameni noi, să mergi în locuri noi, să încerci lucruri noi.

„Ce-ai făcut?  Ți-ai făcut firmă? Lumea se pregăteste de criză și tu ți-ai făcut firmă?”,

„Te-ai înscris la studii? Tu nu vezi că ai îmbătrânit?”,  „Cum te gândești să faci asta? De unde vei avea tu bani să faci asta?”

Când vezi oameni cu succes financiar, fii sigur că au fost în mediul potrivit de creștere, care întotdeauna este în afara zonei de confort.

Aproape îi poți auzi … vreau să fiu persoana care își asumă riscurile, care trăiește în acea zonă incomodă, pentru că doar acolo pot crește și lua viața în piept. Experimentând lucruri noi. Având noi provocări.

Toți suntem destul de buni pentru asta. De fapt, suntem mai buni decât suficient de buni.

Confortul nu este obiectivul antreprenorilor. Ei preferă oricând să se simtă inconfortabil!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *